Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Symbolen för målet hållbar konsumtion och produktion
Mål 12 Hållbar konsumtion och produktion
Indikator SE. 12. 3

Syftet med denna indikator är att visa på kommunens arbete med miljöhänsyn. Med ekologiska livsmedel avses någon av märkningarna KRAV, Demeter, EU-ekologiskt och MSC.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamhet

Datakälla: Ekomatcentrum
Trend:
Utvecklingen går åt rätt håll Utvecklingen går åt rätt håll sedan 2011
Senaste värdet:
29 % (2022)
Utgångsvärde:
14 % (2011)

Kommentar

Nuläge i Linköping

I Linköping finns en ökande trend i andelen ekologiska livsmedel som köps in av kommunen. Linköping hade också en något högre andel än genomsnittet för alla Sveriges kommuner och andra kommuner i länet, men strax under mållinjen för den nationella livsmedelsstrategin och lägre än genomsnittet för kommungruppen Större stad.

Om statistiken

Statistiken kommer från Ekomatsligan, som är en ranking av landets kommuner och regioner avseende deras ekologiska inköp. Ekomatcentrum samlar varje år in statistik från offentlig sektor för att se hur utbudet av hållbar mat i allmänhet och ekologisk mat i synnerhet utvecklas. Statistiken dokumenteras och offentliggörs i en årlig rapport.

Uppdaterad: 2025-12-08